top of page

Platinit golfplaten

De Platinit golfplaten worden geproduceerd in een van de meest moderne en de meest efficiënte productielocatie van Eternit in Europa. 

Voordelen van Platinit vezelcement Golfplaten

Een product dat ademt
De vezelcement producten zijn waterdicht, maar damp-open. Zij absorberen tot 25% van hun gewicht aan water. Met deze eigenschap blijft uw dak ademend, blijft uw isolatie en uw dragende structuur droog en het binnenklimaat gezond voor mens en dier.
De hoogste kwaliteit
De Platinit golfplaten zijn geproduceerd met PVA-vezels en voldoen aan de Europese normen EN494: de hoogste kwaliteitsklasse C1X. Het productieproces is constant gecontroleerd en geniet van het ISO 9002 certificaat.
Veiligheidsstrips in elke golf
Ongeveer in het midden van de materiaaldikte, wordt in elke golf een polypropyleen strip met een breedte van ca 8 mm ingebracht. Deze veiligheidsstrips houden de plaat bij elkaar in geval van breuk door statische overbelasting of stootbelasting.
Onderworpen aan de zwaarste testen
De veiligheid van het product is getest met de valtest met een zak zand van 50 kg, van op een hoogte van 1,20m. De testen zijn uitgevoerd volgens de NF P33-303-1. Onder de impact van 600 joule blijft de zandzak op de plaat hangen. Dit is de garantie voor uw veiligheid.
Gecontroleerd en gecertificeerd productieproces
Het productieproces van de Platinit golfplaten gebeurt onder perfect gecontroleerde omstandigheden, welke beschreven en gecertificeerd in het ISO 9001 certificaat, wat garant staat voor een constante kwaliteit.
Milieuvriendelijk productieproces
Als een van de eerste, en tot op heden jammer genoeg een van de weinigen, bezit het productieproces van de Platinit golfplaten over het ISO 14001 certificaat, wat aangeeft dat bij het productieproces al het mogelijke is gedaan om het evenwicht in het milieu te handhaven. Het eindproduct heeft dan ook een evenwichtige milieubalans. In ieder geval een zorg minder voor onze kinderen en kleinkinderen.
Logo_Eternit.jpg
Technische gegevens
Polycarbonaat golfplaten

Naast de vezelcement golfplaten kunt u bij Platina ook terecht voor polycarbonaat golfplaten.

bottom of page